Allt det senaste inom teknik på Jeapie.com

Others

På Jeapie.com älskar vi teknik och allt som har med det att göra. Vi kollar gärna in allt som har med teknik och tekniska produkter och vi håller alltid ett extra öga på de senaste trenderna inom teknik. Även om viss information går att hitta på nätet, har vi hos oss en stor databas om olika teknikprylar för att du inte ska behöva söka någon annanstans.Allt fler innovationer för miljön – här är den senaste tekniken -  IT-Hållbarhet

Vi förklarar hur allting funkar, som när du exempelvis använder din röst, istället för att använda de traditionella verktygen som tangentbord eller mus. Jeapie.com förklarar hur Google home får sina direktiv eller hur sökoptimering går till. Vi går igenom samtliga punkter på detaljnivå. Efter du fått veta det mesta får du också läsa om våra roliga tester för dinabehov. Eftersom vi ständigt utför research håller vi våra inlägg jämtuppdaterade.

Allt inom teknik

Jeapie.com älskar att berätta om nya teknikprylar som förslagsvis Google Home. En produktkategori inom teknik som har blivit väldigt uppmärksammat på senaste tiden är användandet av röstassistenter och som vi och många med oss tror är en produkt som kommer att bli allt mer vanligt i framtida hem.

Nu finns det sätt att kunna se filmer från mobil till TV-skärm. Den omtalade Chromecast är en liten dongel som du ansluter till en TV via ett HDMI-uttag. Mobilen, surfplattan eller din dator kan användas som fjärrkontroll. Därför kan det som visas på skärmen på en dator, mobil eller surfplatta överföras till TV-skärmen och på så vis strömma över innehållet. När du ska spela upp genom GoogleChromecast, så laddas det automatiskt ner data från källor som är justerade för Chromecast, som skickas direkt till Chromecast och som kommer att sköta kalibrering och dataöverföring på enheten som den används på. GoogleChromecast fungerar mer eller mindre som en vanlig mottagare.

Chromecast sköter inga appar och har ingen direkt möjlighet att exempelvis ta bort appar och liknande. Du styr din Chromecast utefter vad som ska spelas upp på skärmen från en annan enhet och väljer vilken GoogleChromecast som du vill strömma från. Chromecast ansluter till Internet via Wi-Fi, vilket måste vara tillgängligt för att kopplingen skall fungera helt. Dessutom måste din smartphone, smartpad eller Mac vara ansluten till samma nätverk som det Wi-Fi din GoogleCast är. Vilket mesttroligt kommer att vara hemma, där det är samma nätverk.

Att installera din GoogleChromecast är inte så svårt som det verkar. Det du gör är att du ansluter Chromecast till en HDMI-port på din TV och börjastreama till den. Enklast att göra det är genom att ansluta USB-kabeln som följer med din Chromecast i USB-porten på TV:n eller genom att ansluta nätadaptern till ett eluttag. Observera att Chromecast Ultra bara kan användas med ett eluttag. När du är klar med installeringen, ladda ner Google Homeappen till din surfplatta https://jeapie.com/.

Tillsammans med Google Assistant använder du röstkontroll för att streama. Låt sedan först Google Home-appen spela från strömningstjänsten och sedan bara be Google Home att visa vad du vill se. När du är klar med det så använder du din laptop eller surfplatta som en fjärrkontroll och du kan då starta eller avsluta oavsett var du är hemma med röstkontroll.

I de flesta fall behöver du inte vara orolig över vad du kan spela eller inte via Google Home. Appar som exempelvis Netflix, Facebook, SVT Play och liknande stöder detta och tar hand om allt de använder för dig. Med Google Home Assistant kan du se enöversikt över vilka program som du kan använda till via din Google Home. Samma funktioner gäller för material som finns på din telefon eller surfplatta.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*